Skip to main content

Mushroom with Matar Recipe

Mushroom with Matar Recipe
Ingredients
200 g Mushrooms
1 cup Green Peas Shelled
1 tsp ginger Grated
1 tsp black pepper powder
coriander powder
1 cup milk
1 cup masala Bhuna or curry paste *recipe here*
Coriander leaves cilantro or
Instructions
Heat oil in the pan.

Add bhuna masala paste in the pan.

Add grated ginger next, followed by black pepper powder and coriander powder. 

Mix it well.

Now add 2 tbsp of water and cook the masala paste.

Add one cup green peas and cook them for 5-6 minutes.

At this stage add sliced mushrooms and mix the peas and mushroom well with masala.

Add skimmed milk, stir it well and cover it with lid.

Now cook the matar mushroom curry for 7-8 minutes and finally garnish with green coriander leaves and a squeeze of lime/lemon.

Comments

Popular posts from this blog

Barwa Baigan ki sabji recipe

Barwa Bagan Sabji recipe in hindi भरवां बैगन बनाने की सामग्री :-  (Recipe Ingredients) फ्रेश बैगन 4 या 5 बेसन 2 चम्मच जीरा 1/2 चम्मच राई (सरसों के दाने) 1/2 चम्मच धनिया (पाउडर) 1 चम्मच सोंफ (पाउडर) 1 चम्मच हल्दी (पाउडर) 1/2 चम्मच मैथी दान (दरदरा) 1/2 चम्मच अमचूर (पाउडर) 1 चम्मच गरम मसाला (पाउडर) 1 चम्मच हींग 1 चुटकी सरसों का तेल 3 चम्मच नमक स्वादानुसार थोड़ा हरा धनिया (बारीक़ कटा हुआ) Category:  Main Dish Cuisine:  Indian भरवां बैगन बनाने की विधि:-  (Recipe Instructions) सबसे पहले भरवां बैगन का मसाला तैयार कर लें। इसके लिए ऊपर लिखे सभी मसालों को एक बाउल में ले कर मिक्स कर लें ओर इसमें थोड़ा हरा धनिया भी डाल लें। अब आप बैगन को धो कर ऊपर की हरी डंडी हटा दें। अब बैगन को प्लस के आकार में ऊपर से नीचे की तरफ काटें ,ध्यान रहे कि बैगन नीचे से जुड़ा रहे। अब हमे बैगन के कटे हुए भाग को खोल कर मसाला भरना है (मसाला सूखा ही भरना है) ताकी मसाला बैगन के कटे हुए भाग में अंदर तक पहुच जाये। इसी प्रक्रिया को दोहराते हुए सारे बैगन भरकर तैयार कर लें। और बचा हुआ मसाला भी बैगन के ...

Hotel style Paneer 65 Recipe in hindi

   Hotel style Paneer 65 Recipe in hindi पनीर 65 रेसिपी क्विज़ीन :इंडियन कितने लोगों के लिए :1 - 2 समय :15 से 30 मिनट मील टाइप :ब्रेकफास्‍ट आवश्यक सामग्री 200 ग्राम पनीर ढाई बड़ा चम्मच मैदा 3 बड़ा चम्मच कॉर्न फ्लोर एक बड़ा चम्मच चावल का आटा डेढ़ छोटा चम्मच कद्दूकस किया हुआ अदरक डेढ़ छोटा चम्मच लहसुन का पेस्ट आधा छोटा चम्मच चाट मसाला पाउडर एक चौथाई छोटा चम्मच गरम मसाला पाउडर आधा छोटा चम्मच लाल मिर्च पाउडर एक छोटा चम्मच धनिया पाउडर एक चौथाई चम्मच लाल रंग (खाने वाला) 5 बड़ा चम्मच पानी तलने के लिए तेल एक मीडियम साइज प्याज, बारीक कटा हुआ 8-10 कड़ी पत्ता डेढ़ बड़ा चम्मच गाढ़ा दही स्वादानुसार विधि - पनीर को एक इंच के चौकोर टुकड़ों में काट लें. - फिर एक कटोरे में मैदा, कॉर्न फ्लोर, चावल का आटा, अदरक, लहसुन, चाट मसाला पाउडर, गरम मसाला पाउडर, आधा चम्मच लाल मिर्च पाउडर, धनिया पाउडर, लाल रंग और एक तिहाई चम्मच नमक डालकर अच्छे से मिक्स कर लें. - अब इस मिश्रण में 5 बड़ा चम्मच पानी मिलाकर गाढ़ा पेस्ट बना लें. फिर इसमें पनीर ...

Oil Free Nuggets Recipe English

Air Fryer Oil FreeNuggets - Equipment Required Pan Mixing bowl Air fryer Ingredients 200 gm Potatoes boiled and mashed 100 gm Broccoli grated 100 gm Peas crushed 70 gm Soy nuggets TVP soaked and crushed 1 cup Bread crumbs 50 gm Cheddar cheese 3 tbsp Coriander leaves chopped 3 tbsp Walnuts chopped 1 Green chillis chopped 1 tsp Salt to taste 1 tsp Black pepper powder 1 tbsp Italian Mixed herbs seasoning 1 tbsp Oil for brushing. Instructions In a large mixing bowl add boiled potatoes, grated broccoli, crushed peas, crushed and soaked soya nuggets, bread crumbs, coriander leaves, green chillies, walnuts, salt pepper and mixed herbs seasoning. Mix them and combine them well using your hands and make a soft dough. Now take a small portion of veg nugget mixture and shape it into square or round. Similarly make approximately 12 nuggets out of this total mixture. Brush the nuggets with oil. Preheat the air fryer at 150C for 3 minutes. Place these veggie nuggets in a single layer in ...