Chicken Ghee Roast recipe in Hindi
เคिเคเคจ เคी เคฐोเคธ्เค
Ingredients
● 750gm เคिเคเคจ เคฅोเฅे เคธे เคฌเฅे เคชीเคธेเคธ เคฎें เคाเคा เคนुเคตा
● 12 เคธे 15 เคฌेเฅเคी เคธूเคी เคฒाเคฒ เคฎिเคฐ्เค (เคฌेเฅเคी เคจ เคนो เคคो เคเคถ्เคฎीเคฐी เคฒाเคฒ เคฎिเคฐ्เค)
● 4 เคธे 5 เคฒเคนเคธुเคจ เคी เคเคฒिเคฏां
● 1" เค
เคฆเคฐเค
● เคจเคฎเค
● 4tbsp เคी
เคिเคเคจ เคธ्เคॉเค เคे เคฒिเค...
● 150gm เคिเคเคจ เคी เคนเคก्เคกिเคฏां ( เคฏเคน เคเคชเคो เคिเคเคจ เคตाเคฒे เคे เคชाเคธ เคเคธाเคจी เคธे เคฎिเคฒ เคाเคคी เคนैं )
● 2 เคฒौंเค
● 2 เคคेเฅ เคชเคค्เคคा
● 6 เคธे 8 เคाเคฒी เคฎिเคฐ्เค เคे เคฆाเคจे
● 1tsp เคीเคฐा
● 1 เคंเค เคฆाเคฒเคीเคจी
● เคจเคฎเค
● 10 เคธे 12 เคाเคू
● 1tbsp เคी
● 1/2tsp เคुเฅ
*Method*
● เคिเคเคจ เคธ्เคॉเค เคฌเคจाเคจे เคे เคฒिเค เคธाเคฐे เคंเค्เคฐीเคกिเคंเค्เคธ เคो 1/2 เคฒीเคเคฐ เคชाเคจी เคे เคธाเคฅ เคเคฎ เคธे เคเคฎ 30 เคธे 40 เคฎिเคจเค เคฎเคง्เคฏเคฎ เคंเค เคชเคฐ เคฌॉเคเคฒ เคเคฐ เคฒें,เคเคธ เคฌीเค เคธ्เคॉเค เคे เคเคชเคฐ เคจिเคเคฒเคคी เคนुเค เคธाเคฐी เคฎैเคฒ เคญी เคจिเคाเคฒเคคे เคाเคं
● เคैเคธ เคฌंเคฆ เคเคฐเคे เคธाเคฐा เคธ्เคॉเค เคाเคจเคเคฐ เคนเคก्เคกिเคฏां เคเคฐ เคธाเคฐा เคเฅा เคฎเคธाเคฒा เคซेंเค เคฆें
● เคฌเคे เคนुเคตे เคธ्เคॉเค เคเคฐ เคाเคू เคो เคฎिเค्เคธเคฐ เคฎें เคชीเคธเคเคฐ เค
เคฒเค เคฐเค เคฆें
● เคธूเคी เคฒाเคฒ เคฎिเคฐ्เค,เค
เคฆเคฐเค เคฒเคนเคธुเคจ เคो 10mnt 1เคเคช เคชाเคจी เคฎे เคฌॉเคเคฒ เคเคฐें เคซिเคฐ เคจเคฎเค เคกाเคฒเคเคฐ เคเคธเคी เคชेเคธ्เค เคฌเคจा เคฒें
● เคिเคเคจ เคे เคชीเคธेเคธ เคो เคเคฌเคฒเคคे เคนुเคตे เคชाเคจी เคฎे เคธिเคฐ्เคซ 1 เคธे เคกेเฅ เคฎिเคจเค เคฌ्เคฒांเค เคเคฐें เคเคฐ เคจिเคाเคฒ เคฒें
● เคชैเคจ เคฎें เคी เคเคฐเคฎ เคเคฐเคे เคคेเฅ เคंเค เคชเคฐ เคिเคเคจ เคो 2 เคฎिเคจเค เคชเคा เคฒें
● เค
เคฌ เคคैเคฏाเคฐ เคฒाเคฒ เคฎिเคฐ्เค เคी เคชेเคธ्เค เคกाเคฒें เคเคฐ เคฎंเคฆ เคंเค เคชเคฐ 15 mnt เคชเคाเคं
● เคคैเคฏाเคฐ เคिเคเคจ เคा เคा เคธ्เคॉเค เคกाเคฒें เคเคฐ เคจเคฎเค เคกाเคฒเคเคฐ เคिเคเคจ เคตाเคชเคธ 10mnt เคชเคाเคं,เคเคธ เคฌीเค เคुเฅ เคญी เคกाเคฒ เคฆें
● เคคैเคฏाเคฐ เคนै เคเคชเคा เคिเคเคจ เคी เคฐोเคธ्เค
Chicken Ghee Roast recipe in English
Ingredients
● 750gm chicken cut into slightly larger pieces
● 12 to 15 bergi dry red chillies (Kashmiri red chillies if not irrigated)
● 4 to 5 garlic cloves
● 1 "ginger
● salt
● 4tbsp ghee
For chicken stock…
● 150gm chicken bones (you can easily find them near the chicken ones)
● 2 cloves
● 2 bay leaves
● 6 to 8 black peppercorns
● 1tsp cumin
● 1 inch cinnamon
● salt
● 10 to 12 cashew nuts
● 1tbsp Ghee
● 1 / 2tsp jaggery
Method
● To make chicken stock, boil all the ingredients with 1/2 liter of water on medium flame for at least 30 to 40 minutes, in the meantime, remove all the dirt from the stock.
● Turn off the gas and filter the stock and throw away the bones and all the spices
● Grind the remaining stock and cashews in the mixer and keep them aside
● Boil dry red chili, ginger garlic in 10mnt 1 cup of water, then add salt and make a paste.
● Blanch the chicken pieces in boiling water for just 1 to one and a half minutes and drain it
● Heat the ghee in the pan and cook the chicken for 2 minutes on high heat
● Now add prepared red chilli paste and cook 15 mnt on low flame
● Add the prepared chicken stock and cook the chicken back 10mnt by adding salt, in the meantime add jaggery as well
● Your Chicken Ghee Roast is ready
Comments
Post a Comment