Indian style egg curry recipe
เค
ंเคกा เคเคฐी
Ingredients
● 6 เคเคฌเคฒे เคนुเคตे เค
ंเคกे
● 2เคช्เคฏाเค
● 2 เคเคฎाเคเคฐ
● 1tbsp เค
เคฆเคฐเค เคฒเคนเคธुเคจ เคชेเคธ्เค
● 1/2tsp เคฒाเคฒ เคฎिเคฐ्เค เคชाเคเคกเคฐ
● 1tsp เคเคถ्เคฎीเคฐी เคฒाเคฒ เคฎिเคฐ्เค
● 1tbsp เคงเคจिเคฏा เคชाเคเคกเคฐ
● 1/2tsp เคीเคฐा เคชाเคเคกเคฐ
● 1/2tsp เคเคฐเคฎ เคฎเคธाเคฒा
● 1/2tsp เคนเคฒ्เคฆी
● 1tsp เคीเคฐा
● 1เคคेเฅ เคชเคค्เคคा
● 1 เคฒौंเค
● 1 เคฌเฅी เคเคฒाเคฏเคी
● 2 เคนเคฐी เคเคฒाเคเคी
● เคฅोเฅी เคธी เคฆाเคฒเคीเคจी
Method
● เคชैเคจ เคฎें 1tsp เคคेเคฒ เคเคฐเคฎ เคเคฐเคे เค
ंเคกो เคो เคนเคฒ्เคे เคธे เคนเคฒ्เคฆी เคชाเคเคกเคฐ เคเคฐ เคฒाเคฒ เคฎिเคฐ्เค เคे เคธाเคฅ 1เคฎिเคจเค เคซ्เคฐाเค เคเคฐเคे เค
เคฒเค เคฐเค เคฆीเคिเค
● เค
เคฌ เคตाเคชเคธ เคชैเคจ เคฎें 2tbsp เคคेเคฒ เคเคฐเคฎ เคเคฐिเคฏे เคเคฐ เคเคธเคฎें เคธाเคฐा เคเฅा เคฎเคธाเคฒा เคญूเคจเคเคฐ เคช्เคฏाเค เคी เคชेเคธ्เค เคฌ्เคฐाเคเคจ เคนोเคจे เคคเค เคญूเคจिเคฏे
● เค
เคฆเคฐเค เคฒเคนเคธुเคจ เคชेเคธ्เค เคกाเคฒเคเคฐ 1 เคฎिเคจเค เคชเคाเคเคฏे เคซिเคฐ เคธाเคฐे เคชाเคเคกเคฐ เคฎเคธाเคฒे เคเคฐ เคนเคฒ्เคा เคธा เคชाเคจी เคกाเคฒเคเคฐ เคฎเคธเคฒों เคो 1mnt เคฎंเคฆ เคंเค เคชเคฐ เคชเคाเคเคฏे
● เคเคฎाเคเคฐ เคी เคช्เคฏूเคฐी เคกाเคฒเคเคฐ เคคेเคฒ เค
เคฒเค เคนोเคจे เคคเค เคชเคाเคเคฏे,เค
เคฌ เคเคธเคฎें เคเค เค
ंเคกे เคा เคชीเคฒा เคตाเคฒा เคญाเค เค्เคฐเคถ เคเคฐเคे เคกाเคฒिเคฏे
● เคฒเคเคญเค 200ml เคชाเคจी เคกाเคฒเคเคฐ เคเค เคเคฌाเคฒ เคเคจे เคฆीเคिเคฏे เคซिเคฐ เคขเคเคเคฐ 10 เคฎिเคจเค เคคเค เคฎंเคฆ เคंเค เคชเคฐ เคชเคाเคเคฏे
● เคซ्เคฐाเค เคिเคฏे เคนुเคตे เค
ंเคกों เคो 2 เคुเคเฅों เคฎें เคाเคเคเคฐ เคคैเคฏाเคฐ เค्เคฐेเคตी เคฎें เคกाเคฒिเคฏे,เคนเคฐा เคงเคจिเคฏा,เคนเคฒ्เคा เคธा เคเคฐเคฎ เคฎเคธाเคฒा เคเคฐ เคฅोเฅी เคธी เคเคธूเคฐी เคฎेเคฅी เคกाเคฒเคเคฐ 1 เคฎिเคจเค เคชเคाเคเคฐ เคैเคธ เคฌंเคฆ เคเคฐिเคฏे
Egg Curry recipe in English
Ingredients
● 6 boiled eggs
● 2 onions
● 2 tomatoes
● 1tbsp ginger garlic paste
● 1 / 2tsp red chili powder
● 1tsp Kashmiri Red Chilli
● 1tbsp coriander powder
● 1 / 2tsp cumin powder
● 1 / 2tsp garam masala
● 1 / 2tsp turmeric
● 1tsp cumin
● 1 bay leaf
● 1 clove
● 1 large cardamom
● 2 green cardamom
● a little cinnamon
*Method*
● Heat 1tsp oil in a pan, fry the eggs lightly with turmeric powder and red chillies and keep aside for 1 minute
● Now heat 2tbsp oil in the pan and fry all the spices in it till the onion paste turns brown.
● Add ginger garlic paste and cook for 1 minute, then add all the powdered spices and light water and cook the spices on 1mnt low flame.
● Add tomato puree and cook till the oil separates, now crush one egg yellow
● Add about 200ml water to a boil then cover and cook on low flame for 10 minutes.
● Cut the fried eggs into 2 pieces, put them in the gravy, add coriander, a little garam masala and a little kasuri methi and cook for 1 minute and turn off the gas
Indian style egg curry recipe
Comments
Post a Comment