Skip to main content

Soybean Chilli recipe in hindi

Soybean Chilli recipe in hindi
เคธोเคฏाเคฌीเคจ เคšिเคฒ्เคฒी

Ingredients
● 120gm เคธोเคฏाเคฌीเคจ
● 1 เคช्เคฏाเคœ
● 1 เคถिเคฎเคฒा เคฎिเคฐ्เคš
● 1/4เค•เคช เคนเคฐा เคช्เคฏाเคœ
● 1tbsp เค…เคฆเคฐเค•
● 1tbsp เคฒเคนเคธुเคจ
● 2 เคนเคฐी เคฎिเคฐ्เคš
● เคฅोเฅœा เคธा เคนเคฐा เคงเคจिเคฏा
● 1.5tbsp เคธोเคฏा เคธॉเคธ
● 1tbsp เคฐेเคก เคšिเคฒ्เคฒी เคธॉเคธ
● 1tbsp เค—्เคฐीเคจ เคšिเคฒ्เคฒी เคธॉเคธ
● 1tbsp เคตिเคจेเค—เคฐ
● 2tbsp เคŸोเคฎेเคŸो เคธॉเคธ
● 1tsp เค•ाเคฒी เคฎिเคฐ्เคš เคชाเค‰เคกเคฐ
● 1tsp เค•เคถ्เคฎीเคฐी เคฒाเคฒ เคฎिเคฐ्เคš เคชाเค‰เคกเคฐ
● เคจเคฎเค•
● 3tbsp เค•ॉเคฐ्เคจ เคซ्เคฒोเคฐ
● 2tbsp เคฎैเคฆा
● 1tbsp เคฆเคนी
● 1tbsp เค…เคฆเคฐเค• เคฒเคนเคธुเคจ เคชेเคธ्เคŸ

*Method*
● เคเค• เคฌाเค‰เคฒ เคฎें เคฆเคนी,เคฅोเฅœा เคฅोเฅœा เคธा เคธोเคฏा เคธॉเคธ,เคฐेเคก เคšिเคฒ्เคฒी เคธॉเคธ,เค—्เคฐीเคจ เคšिเคฒ्เคฒी เคธॉเคธ เค”เคฐ 1/2tsp เค•เคถ्เคฎीเคฐी เคฒाเคฒ เคฎिเคฐ्เคš,เคจเคฎเค•,1/2tsp เค•ाเคฒी เคฎिเคฐ्เคš เคชाเค‰เคกเคฐ เคฎिเคฒाเค‡เคฏे

● เคซिเคฐ เคธोเคฏाเคฌीเคจ เค•ो  เค—เคฐเคฎ เคชाเคจी เคฎे เคธोเค• เค•เคฐเค•े เคชाเคจी เคจिเคšोเคกเค•เคฐ เคฌाเค‰เคฒ เคฎें เคกाเคฒिเคฏे เค”เคฐ เคฎिเค•्เคธ เค•เคฐिเคฏे

● เค…เคฌ 2tbsp เค•ॉเคฐ्เคจ เคซ्เคฒोเคฐ เค”เคฐ เคฎैเคฆा เคกाเคฒเค•เคฐ เคธोเคฏा เคšंเค•्เคธ เค•ो เค…เคš्เค›े เคธे เค•ोเคŸ เค•เคฐिเคฏे เค”เคฐ เคคेเฅ› เค†ंเคš เคชเคฐ เค•्เคฐिเคธ्เคช เคนोเคจे เคคเค• เคกीเคช เคซ्เคฐाเคˆ เค•เคฐिเคฏे

● เค…เคฌ เค•เฅाเคนी เคฎें 2tbsp เคคेเคฒ เค—เคฐเคฎ เค•เคฐเค•े เค‰เคธเคฎें เค…เคฆเคฐเค• เคฒเคนเคธुเคจ เค”เคฐ เคฌाเคฐीเค• เค•เคŸी เคนुเคˆ เคนเคฐी เคฎिเคฐ्เคš เคกाเคฒเค•เคฐ เคธौเคคे เค•เคฐिเคฏे

● เคถिเคฎเคฒा เคฎिเคฐ्เคš เค”เคฐ เคช्เคฏाเคœ เค•ो เคšौเค•ोเคจ เคŸुเค•เฅœो เคฎें เค•ाเคŸเค•เคฐ เค•เฅाเคนी เคฎें เคกाเคฒिเคฏे เค”เคฐ 1mnt เคญूเคจिเคฏे

● เคฌเคšे เคนुเคตे เคธाเคฐे เคชाเค‰เคกเคฐ เคฎเคธाเคฒे เค”เคฐ เคธॉเคธ เค•เฅाเคนी เคฎें เคกाเคฒเค•เคฐ เคตाเคชเคธ 30 เคธेเค•ंเคก เคญूเคจिเคฏे,เคซिเคฐ 1tbsp เค•ॉเคฐ्เคจ เคซ्เคฒोเคฐ เค•ो 1/2เค•เคช เคชाเคจी เคฎे เคฎिเค•्เคธ เค•เคฐเค•े เค•เฅाเคนी เคฎें เคกाเคฒिเคฏे

● เค‰เคธเค•े เค•ुเค› เคธเคฎเคฏ เคฌाเคฆ เคซ्เคฐाเคˆ เค•ी เคนुเคˆ เคธोเคฏाเคฌीเคจ เคกाเคฒเค•เคฐ 1mnt เคชเค•ाเค‡เคฏे,เคนเคฐा เคช्เคฏाเคœ เค”เคฐ เคนเคฐा เคงเคจिเคฏा เคกाเคฒเค•เคฐ เค—ैเคธ เคฌंเคฆ เค•เคฐिเคฏे



 Soybean Chilli recipe

 Ingredients
 ● 120gm soybean
 ● 1 onion
 ● 1 capsicum
 ● 1/4 cup green onions
 ● 1tbsp ginger
 ● 1tbsp garlic
 ● 2 green chilies
 ● little green coriander
 ● 1.5tbsp soy sauce
 ● 1tbsp red chilli sauce
 ● 1tbsp Green Chilli Sauce
 ● 1tbsp vinegar
 ● 2tbsp tomato sauce
 ● 1tsp pepper powder
 ● 1tsp Kashmiri Red Chilli Powder
 ● salt
 ● 3tbsp corn floor
 ● 2tbsp all purpose flour
 ● 1tbsp yogurt
 ● 1tbsp ginger garlic paste

 *Method*
 ● In a bowl, mix yogurt, little bit of soy sauce, red chilli sauce, green chilli sauce and 1/2 tsp of Kashmiri red chilli, salt, 1/2 tsp black pepper powder

 ● Then soak the soybeans in hot water, squeeze the water and put it in a bowl and mix

 ● Now add 2tbsp corn flour and maida and coat the soya chunks well and deep fry till crisp on high heat

 ● Now heat 2tbsp oil in the pan and saute it by adding ginger garlic and finely chopped green chilies.

 ● Cut the capsicum and onion into squares and put them in the pan and fry 1mnt

 ● Add all the remaining powdered spices and sauces to the pan and fry them back for 30 seconds, then mix 1tbsp corn floor in 1/2 cup of water and put it in the pan

 ● After that, cook 1mnt after adding fried soybeans, add green onions and coriander and turn off the gas.

Comments

Popular posts from this blog

Barwa Baigan ki sabji recipe

Barwa Bagan Sabji recipe in hindi เคญเคฐเคตां เคฌैเค—เคจ เคฌเคจाเคจे เค•ी เคธाเคฎเค—्เคฐी :-  (Recipe Ingredients) เคซ्เคฐेเคถ เคฌैเค—เคจ 4 เคฏा 5 เคฌेเคธเคจ 2 เคšเคฎ्เคฎเคš เคœीเคฐा 1/2 เคšเคฎ्เคฎเคš เคฐाเคˆ (เคธเคฐเคธों เค•े เคฆाเคจे) 1/2 เคšเคฎ्เคฎเคš เคงเคจिเคฏा (เคชाเค‰เคกเคฐ) 1 เคšเคฎ्เคฎเคš เคธोंเคซ (เคชाเค‰เคกเคฐ) 1 เคšเคฎ्เคฎเคš เคนเคฒ्เคฆी (เคชाเค‰เคกเคฐ) 1/2 เคšเคฎ्เคฎเคš เคฎैเคฅी เคฆाเคจ (เคฆเคฐเคฆเคฐा) 1/2 เคšเคฎ्เคฎเคš เค…เคฎเคšूเคฐ (เคชाเค‰เคกเคฐ) 1 เคšเคฎ्เคฎเคš เค—เคฐเคฎ เคฎเคธाเคฒा (เคชाเค‰เคกเคฐ) 1 เคšเคฎ्เคฎเคš เคนींเค— 1 เคšुเคŸเค•ी เคธเคฐเคธों เค•ा เคคेเคฒ 3 เคšเคฎ्เคฎเคš เคจเคฎเค• เคธ्เคตाเคฆाเคจुเคธाเคฐ เคฅोเคก़ा เคนเคฐा เคงเคจिเคฏा (เคฌाเคฐीเค•़ เค•เคŸा เคนुเค†) Category:  Main Dish Cuisine:  Indian เคญเคฐเคตां เคฌैเค—เคจ เคฌเคจाเคจे เค•ी เคตिเคงि:-  (Recipe Instructions) เคธเคฌเคธे เคชเคนเคฒे เคญเคฐเคตां เคฌैเค—เคจ เค•ा เคฎเคธाเคฒा เคคैเคฏाเคฐ เค•เคฐ เคฒें। เค‡เคธเค•े เคฒिเค เคŠเคชเคฐ เคฒिเค–े เคธเคญी เคฎเคธाเคฒों เค•ो เคเค• เคฌाเค‰เคฒ เคฎें เคฒे เค•เคฐ เคฎिเค•्เคธ เค•เคฐ เคฒें เค“เคฐ เค‡เคธเคฎें เคฅोเฅœा เคนเคฐा เคงเคจिเคฏा เคญी เคกाเคฒ เคฒें। เค…เคฌ เค†เคช เคฌैเค—เคจ เค•ो เคงो เค•เคฐ เคŠเคชเคฐ เค•ी เคนเคฐी เคกंเคกी เคนเคŸा เคฆें। เค…เคฌ เคฌैเค—เคจ เค•ो เคช्เคฒเคธ เค•े เค†เค•ाเคฐ เคฎें เคŠเคชเคฐ เคธे เคจीเคšे เค•ी เคคเคฐเคซ เค•ाเคŸें ,เคง्เคฏाเคจ เคฐเคนे เค•ि เคฌैเค—เคจ เคจीเคšे เคธे เคœुเฅœा เคฐเคนे। เค…เคฌ เคนเคฎे เคฌैเค—เคจ เค•े เค•เคŸे เคนुเค เคญाเค— เค•ो เค–ोเคฒ เค•เคฐ เคฎเคธाเคฒा เคญเคฐเคจा เคนै (เคฎเคธाเคฒा เคธूเค–ा เคนी เคญเคฐเคจा เคนै) เคคाเค•ी เคฎเคธाเคฒा เคฌैเค—เคจ เค•े เค•เคŸे เคนुเค เคญाเค— เคฎें เค…ंเคฆเคฐ เคคเค• เคชเคนुเคš เคœाเคฏे। เค‡เคธी เคช्เคฐเค•्เคฐिเคฏा เค•ो เคฆोเคนเคฐाเคคे เคนुเค เคธाเคฐे เคฌैเค—เคจ เคญเคฐเค•เคฐ เคคैเคฏाเคฐ เค•เคฐ เคฒें। เค”เคฐ เคฌเคšा เคนुเค† เคฎเคธाเคฒा เคญी เคฌैเค—เคจ เค•े ...

Hotel style Paneer 65 Recipe in hindi

   Hotel style Paneer 65 Recipe in hindi เคชเคจीเคฐ 65 เคฐेเคธिเคชी เค•्เคตिเคœ़ीเคจ :เค‡ंเคกिเคฏเคจ เค•िเคคเคจे เคฒोเค—ों เค•े เคฒिเค :1 - 2 เคธเคฎเคฏ :15 เคธे 30 เคฎिเคจเคŸ เคฎीเคฒ เคŸाเค‡เคช :เคฌ्เคฐेเค•เคซाเคธ्‍เคŸ เค†เคตเคถ्เคฏเค• เคธाเคฎเค—्เคฐी 200 เค—्เคฐाเคฎ เคชเคจीเคฐ เคขाเคˆ เคฌเคก़ा เคšเคฎ्เคฎเคš เคฎैเคฆा 3 เคฌเคก़ा เคšเคฎ्เคฎเคš เค•ॉเคฐ्เคจ เคซ्เคฒोเคฐ เคเค• เคฌเคก़ा เคšเคฎ्เคฎเคš เคšाเคตเคฒ เค•ा เค†เคŸा เคกेเคข़ เค›ोเคŸा เคšเคฎ्เคฎเคš เค•เคฆ्เคฆूเค•เคธ เค•िเคฏा เคนुเค† เค…เคฆเคฐเค• เคกेเคข़ เค›ोเคŸा เคšเคฎ्เคฎเคš เคฒเคนเคธुเคจ เค•ा เคชेเคธ्เคŸ เค†เคงा เค›ोเคŸा เคšเคฎ्เคฎเคš เคšाเคŸ เคฎเคธाเคฒा เคชाเค‰เคกเคฐ เคเค• เคšौเคฅाเคˆ เค›ोเคŸा เคšเคฎ्เคฎเคš เค—เคฐเคฎ เคฎเคธाเคฒा เคชाเค‰เคกเคฐ เค†เคงा เค›ोเคŸा เคšเคฎ्เคฎเคš เคฒाเคฒ เคฎिเคฐ्เคš เคชाเค‰เคกเคฐ เคเค• เค›ोเคŸा เคšเคฎ्เคฎเคš เคงเคจिเคฏा เคชाเค‰เคกเคฐ เคเค• เคšौเคฅाเคˆ เคšเคฎ्เคฎเคš เคฒाเคฒ เคฐंเค— (เค–ाเคจे เคตाเคฒा) 5 เคฌเคก़ा เคšเคฎ्เคฎเคš เคชाเคจी เคคเคฒเคจे เค•े เคฒिเค เคคेเคฒ เคเค• เคฎीเคกिเคฏเคฎ เคธाเค‡เคœ เคช्เคฏाเคœ, เคฌाเคฐीเค• เค•เคŸा เคนुเค† 8-10 เค•เฅœी เคชเคค्เคคा เคกेเคข़ เคฌเคก़ा เคšเคฎ्เคฎเคš เค—ाเฅा เคฆเคนी เคธ्เคตाเคฆाเคจुเคธाเคฐ เคตिเคงि - เคชเคจीเคฐ เค•ो เคเค• เค‡ंเคš เค•े เคšौเค•ोเคฐ เคŸुเค•เฅœों เคฎें เค•ाเคŸ เคฒें. - เคซिเคฐ เคเค• เค•เคŸोเคฐे เคฎें เคฎैเคฆा, เค•ॉเคฐ्เคจ เคซ्เคฒोเคฐ, เคšाเคตเคฒ เค•ा เค†เคŸा, เค…เคฆเคฐเค•, เคฒเคนเคธुเคจ, เคšाเคŸ เคฎเคธाเคฒा เคชाเค‰เคกเคฐ, เค—เคฐเคฎ เคฎเคธाเคฒा เคชाเค‰เคกเคฐ, เค†เคงा เคšเคฎ्เคฎเคš เคฒाเคฒ เคฎिเคฐ्เคš เคชाเค‰เคกเคฐ, เคงเคจिเคฏा เคชाเค‰เคกเคฐ, เคฒाเคฒ เคฐंเค— เค”เคฐ เคเค• เคคिเคนाเคˆ เคšเคฎ्เคฎเคš เคจเคฎเค• เคกाเคฒเค•เคฐ เค…เคš्เค›े เคธे เคฎिเค•्เคธ เค•เคฐ เคฒें. - เค…เคฌ เค‡เคธ เคฎिเคถ्เคฐเคฃ เคฎें 5 เคฌเคก़ा เคšเคฎ्เคฎเคš เคชाเคจी เคฎिเคฒाเค•เคฐ เค—ाเฅा เคชेเคธ्เคŸ เคฌเคจा เคฒें. เคซिเคฐ เค‡เคธเคฎें เคชเคจीเคฐ ...

Paneer Lababdar Homemade Recipe

Paneer Lababdar Recipe  Ingredients: 250 gms Paneer (cottage cheese) 3 medium Tomatoes, finely chopped 10 Cashew Nuts, soaked in water for 15-20 minutes 1 Green Cardamom (elaichi) 1 small piece of Cinnamon Stick 2-3 Green Chilies, seeded and chopped 1 medium Onion, finely chopped 1 teaspoon finely chopped Ginger 5 Garlic Cloves, finely chopped 1/2 piece of Bay Leaf 1/4 teaspoon Turmeric Powder 1/2 teaspoon Red Chili Powder 1/4 teaspoon Garam Masala Powder 2 teaspoons Coriander Powder 1-2 teaspoons Kasuri Methi 3 tablespoons Cooking Oil or Butter 2 tablespoons + 3/4 cup Water Salt to taste 2 tablespoon finely chopped Coriander Leaves, for garnishing   Directions : Cut paneer into 1-inch cubes. Grind soaked cashew nuts, small piece of cinnamon and green cardamom with 2-tablespoons water into smooth paste. Heat butter or oil in a kadai (or pan) over medium flame. Add chopped onion and bay leaf and sautรฉ until onion becomes light brown.  Add ginger, garlic and gre...