Soybean Chilli recipe in hindi
เคธोเคฏाเคฌीเคจ เคिเคฒ्เคฒी
Ingredients
● 120gm เคธोเคฏाเคฌीเคจ
● 1 เคช्เคฏाเค
● 1 เคถिเคฎเคฒा เคฎिเคฐ्เค
● 1/4เคเคช เคนเคฐा เคช्เคฏाเค
● 1tbsp เค
เคฆเคฐเค
● 1tbsp เคฒเคนเคธुเคจ
● 2 เคนเคฐी เคฎिเคฐ्เค
● เคฅोเฅा เคธा เคนเคฐा เคงเคจिเคฏा
● 1.5tbsp เคธोเคฏा เคธॉเคธ
● 1tbsp เคฐेเคก เคिเคฒ्เคฒी เคธॉเคธ
● 1tbsp เค्เคฐीเคจ เคिเคฒ्เคฒी เคธॉเคธ
● 1tbsp เคตिเคจेเคเคฐ
● 2tbsp เคोเคฎेเคो เคธॉเคธ
● 1tsp เคाเคฒी เคฎिเคฐ्เค เคชाเคเคกเคฐ
● 1tsp เคเคถ्เคฎीเคฐी เคฒाเคฒ เคฎिเคฐ्เค เคชाเคเคกเคฐ
● เคจเคฎเค
● 3tbsp เคॉเคฐ्เคจ เคซ्เคฒोเคฐ
● 2tbsp เคฎैเคฆा
● 1tbsp เคฆเคนी
● 1tbsp เค
เคฆเคฐเค เคฒเคนเคธुเคจ เคชेเคธ्เค
*Method*
● เคเค เคฌाเคเคฒ เคฎें เคฆเคนी,เคฅोเฅा เคฅोเฅा เคธा เคธोเคฏा เคธॉเคธ,เคฐेเคก เคिเคฒ्เคฒी เคธॉเคธ,เค्เคฐीเคจ เคिเคฒ्เคฒी เคธॉเคธ เคเคฐ 1/2tsp เคเคถ्เคฎीเคฐी เคฒाเคฒ เคฎिเคฐ्เค,เคจเคฎเค,1/2tsp เคाเคฒी เคฎिเคฐ्เค เคชाเคเคกเคฐ เคฎिเคฒाเคเคฏे
● เคซिเคฐ เคธोเคฏाเคฌीเคจ เคो เคเคฐเคฎ เคชाเคจी เคฎे เคธोเค เคเคฐเคे เคชाเคจी เคจिเคोเคกเคเคฐ เคฌाเคเคฒ เคฎें เคกाเคฒिเคฏे เคเคฐ เคฎिเค्เคธ เคเคฐिเคฏे
● เค
เคฌ 2tbsp เคॉเคฐ्เคจ เคซ्เคฒोเคฐ เคเคฐ เคฎैเคฆा เคกाเคฒเคเคฐ เคธोเคฏा เคंเค्เคธ เคो เค
เค्เคे เคธे เคोเค เคเคฐिเคฏे เคเคฐ เคคेเฅ เคंเค เคชเคฐ เค्เคฐिเคธ्เคช เคนोเคจे เคคเค เคกीเคช เคซ्เคฐाเค เคเคฐिเคฏे
● เค
เคฌ เคเฅाเคนी เคฎें 2tbsp เคคेเคฒ เคเคฐเคฎ เคเคฐเคे เคเคธเคฎें เค
เคฆเคฐเค เคฒเคนเคธुเคจ เคเคฐ เคฌाเคฐीเค เคเคी เคนुเค เคนเคฐी เคฎिเคฐ्เค เคกाเคฒเคเคฐ เคธौเคคे เคเคฐिเคฏे
● เคถिเคฎเคฒा เคฎिเคฐ्เค เคเคฐ เคช्เคฏाเค เคो เคौเคोเคจ เคुเคเฅो เคฎें เคाเคเคเคฐ เคเฅाเคนी เคฎें เคกाเคฒिเคฏे เคเคฐ 1mnt เคญूเคจिเคฏे
● เคฌเคे เคนुเคตे เคธाเคฐे เคชाเคเคกเคฐ เคฎเคธाเคฒे เคเคฐ เคธॉเคธ เคเฅाเคนी เคฎें เคกाเคฒเคเคฐ เคตाเคชเคธ 30 เคธेเคंเคก เคญूเคจिเคฏे,เคซिเคฐ 1tbsp เคॉเคฐ्เคจ เคซ्เคฒोเคฐ เคो 1/2เคเคช เคชाเคจी เคฎे เคฎिเค्เคธ เคเคฐเคे เคเฅाเคนी เคฎें เคกाเคฒिเคฏे
● เคเคธเคे เคुเค เคธเคฎเคฏ เคฌाเคฆ เคซ्เคฐाเค เคी เคนुเค เคธोเคฏाเคฌीเคจ เคกाเคฒเคเคฐ 1mnt เคชเคाเคเคฏे,เคนเคฐा เคช्เคฏाเค เคเคฐ เคนเคฐा เคงเคจिเคฏा เคกाเคฒเคเคฐ เคैเคธ เคฌंเคฆ เคเคฐिเคฏे
Soybean Chilli recipe
Ingredients
● 120gm soybean
● 1 onion
● 1 capsicum
● 1/4 cup green onions
● 1tbsp ginger
● 1tbsp garlic
● 2 green chilies
● little green coriander
● 1.5tbsp soy sauce
● 1tbsp red chilli sauce
● 1tbsp Green Chilli Sauce
● 1tbsp vinegar
● 2tbsp tomato sauce
● 1tsp pepper powder
● 1tsp Kashmiri Red Chilli Powder
● salt
● 3tbsp corn floor
● 2tbsp all purpose flour
● 1tbsp yogurt
● 1tbsp ginger garlic paste
*Method*
● In a bowl, mix yogurt, little bit of soy sauce, red chilli sauce, green chilli sauce and 1/2 tsp of Kashmiri red chilli, salt, 1/2 tsp black pepper powder
● Then soak the soybeans in hot water, squeeze the water and put it in a bowl and mix
● Now add 2tbsp corn flour and maida and coat the soya chunks well and deep fry till crisp on high heat
● Now heat 2tbsp oil in the pan and saute it by adding ginger garlic and finely chopped green chilies.
● Cut the capsicum and onion into squares and put them in the pan and fry 1mnt
● Add all the remaining powdered spices and sauces to the pan and fry them back for 30 seconds, then mix 1tbsp corn floor in 1/2 cup of water and put it in the pan
● After that, cook 1mnt after adding fried soybeans, add green onions and coriander and turn off the gas.
Comments
Post a Comment